vrijdag 14 augustus 2020

Wie zijn wij?
Het Platform Pleegouders Achterhoek (PPA) is een onafhankelijke contactgroep voor pleegouders van alle organisaties. Het PPA is ontstaan uit de onrust voorafgaand aan de transitie van het Rijk naar de Gemeente per 1 januari 2015.

Doelstelling
Het PPA heeft als doel pleegouders met elkaar in contact te brengen en de krachten te bundelen, zowel richting de overheid en instellingen als in privésituaties.

Werkwijze
Het PPA bestaat uit 5 bestuursleden en mensen die zich via email hebben aangemeld. Het platform draait geheel op vrijwilligers. Alle communicatie naar buiten gaat met toestemming van het bestuur.

Het bestuur bestaat uit Marieke Damkot, Martine Jansen, Tanja Roekevisch, Karin van Sleeuwen en Richard Spanjer.

Leden
Pleegouders die op zoek zijn naar contact met andere pleegouders kunnen zich aanmelden via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarna kan aanmelding op de Facebookpagina volgen. De Facebookpagina is openbaar en voor iedereen toegankelijk.

Nieuws

  • 25-02-2020
  • 24-09-2019
  • 21-05-2019
  • 26-02-2019

Wanneer kinderen de Social Media gaan ontdekken is dat voor velen een hele fijne ontdekkingstocht, maar de risico’s worden nogal eens over het hoofd gezien. De wereld ligt voor je open en je kunt in contact komen met letterlijk alles en iedereen. Voor pleegkinderen kan het omgaan met Social Media

Read More

Op de thema-avond van 24 september wordt het onderwerp 'vergoedingen en geldzaken' behandeld. In de wet staat geregeld dat pleegouders een pleegzorgvergoeding ontvangen, maar soms worden er extra kosten gemaakt. Moet je deze dan zelf dragen, of zijn er mogelijkheden om de pleegouders te ondersteunen?

De pleegvergoeding is bedoeld voor

Read More

Tijdens de thema-avond op 21 mei in Lichtenvoorde wordt een interactieve workshop gehouden middels het Vlaggensysteem waarmee seksueel gedrag adequaat beoordeeld kan worden, bespreekbaar kan worden gemaakt en ons leert gepast te reageren, waardoor grensoverschrijdend gedrag teruggedrongen en zelfs voorkomen kan worden.

Tijdens de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren

Read More

De eerste thema-avond van 2019 is op 26 februari. Tijdens deze avond zal het onderwerp 'loyaliteit' behandeld worden.
Iedereen is loyaal; naar gezinsleden, familie, vrienden, collega's, eigenlijk iedereen met wie je een band hebt. Voor de een kom je meer op dan voor de ander, maar je natuurlijke reactie zal

Read More