vrijdag 7 augustus 2020

26-11-2018

Het Grote Pleegzorg Gesprekspel (gemeente Winterswijk)
Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek verbindt pleegouders, gemeenten, organisaties en anderen die met pleegzorg te maken hebben. Hoe mooi is het verbintenissen te leggen door open en eerlijk met elkaar in gesprek te gaan? Het Grote Pleegzorg Gesprekspel dat 26 november in Winterswijk wordt gehouden is hier een voorbeeld van.

Wanneer twee pleegouders elkaar ontmoeten is er gespreksstof voor drie. Elke dag beleef je wel dingen die het vertellen meer dan waard zijn. Veel zaken kun je delen met familie, vrienden en kennissen, maar niet alles… Op deze avond is er de gelegenheid om andere pleegouders te ontmoeten en uit te wisselen hoe zij pleegzorg ervaren, wat zij tegenkomen en wat dit met hen doet.

Omdat de verhalen zo persoonlijk zijn, wordt de zaal opgedeeld in groepjes van ca. 4 personen. Daardoor is het voor velen makkelijker om te praten, maar zeker ook om actief te luisteren.
Het spel is verdeeld in vragenrondes met 6 verschillende uitgangspunten;

  • Jij en je pleeggezin
  • De pleegkinderen
  • Hoe het gaat
  • Hulp van buiten
  • Tegenwind
  • Wat pleegzorg met je doet

Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek wil, naast de reeds actieve pleegouders, ook aspirant pleegouders uitnodigen. Zij kunnen met een ervaren pleegouder dit spel spelen en zo duidelijk maken wat zij van pleegzorg verwachten en een idee krijgen wat pleegzorg inhoudt.

26 november, van 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Thema-avond ‘Het Grote Pleegzorg Gesprekspel’
Gemeente Winterswijk (adres volgt na opgave)

Nieuws

  • 25-02-2020
  • 24-09-2019
  • 21-05-2019
  • 26-02-2019

Wanneer kinderen de Social Media gaan ontdekken is dat voor velen een hele fijne ontdekkingstocht, maar de risico’s worden nogal eens over het hoofd gezien. De wereld ligt voor je open en je kunt in contact komen met letterlijk alles en iedereen. Voor pleegkinderen kan het omgaan met Social Media

Read More

Op de thema-avond van 24 september wordt het onderwerp 'vergoedingen en geldzaken' behandeld. In de wet staat geregeld dat pleegouders een pleegzorgvergoeding ontvangen, maar soms worden er extra kosten gemaakt. Moet je deze dan zelf dragen, of zijn er mogelijkheden om de pleegouders te ondersteunen?

De pleegvergoeding is bedoeld voor

Read More

Tijdens de thema-avond op 21 mei in Lichtenvoorde wordt een interactieve workshop gehouden middels het Vlaggensysteem waarmee seksueel gedrag adequaat beoordeeld kan worden, bespreekbaar kan worden gemaakt en ons leert gepast te reageren, waardoor grensoverschrijdend gedrag teruggedrongen en zelfs voorkomen kan worden.

Tijdens de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren

Read More

De eerste thema-avond van 2019 is op 26 februari. Tijdens deze avond zal het onderwerp 'loyaliteit' behandeld worden.
Iedereen is loyaal; naar gezinsleden, familie, vrienden, collega's, eigenlijk iedereen met wie je een band hebt. Voor de een kom je meer op dan voor de ander, maar je natuurlijke reactie zal

Read More