woensdag 16 oktober 2019

Ontmoeten

Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek is sinds 2014 bezig met het verbinden van pleegouders. Eén van de activiteiten is het organiseren van thema-avonden, deze zijn tot op heden afwisselend deskundigheidsbevorderend en interactief. Het bestuur merkt dat de gesprekken aan het eind van de avond vaak nog lang niet zijn afgerond en is daarom op zoek gegaan naar een aanvullende activiteit. Dat is geworden: het pleegoudercafé!

Het pleegoudercafé wordt regelmatig in steeds een andere gemeente georganiseerd. Ter ondersteuning ligt het Grote Pleegzorggesprek Spel klaar. Hierin zijn diverse vragen opgenomen die het gesprek op gang kunnen brengen en houden.

Het pleegoudercafé is niet alleen toegankelijk voor alle pleegouders uit de Achterhoek, maar ook voor mensen die er over denken pleegouder te worden. Zo kunnen zij op ongedwongen wijze en van ervaringsdeskundigen horen wat het pleegouderschap écht inhoudt.

De toegang tot het pleegoudercafé is gratis, het eerste kopje koffie of thee is op kosten van het Platform Pleeggezinnen Achterhoek. Aanmelden is niet nodig.


De Achterhoekse gemeenten willen ook graag een steentje bijdragen in de contacten tussen pleegouders. De volgende ontmoetingsmomenten zijn inmiddels gepland. Voor meer informatie en de locatie kunnen pleegouders zich melden via de genoemde mailadressen:

  • Bronckhorst
    woensdag 26 juni 2019
    20.00-21.30 uur
    Opgeven bij Sandra Droppers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0575-750250


Het is ook mogelijk een oproep te doen voor jezelf of je (pleeg)kind om in contact te komen met anderen. Wij zullen dit dan via onze maillijst verspreiden.