woensdag 7 juni 2023

Pleegoudercontact

Pleegoudercontact zijn bijeenkomsten van kleine groepen pleegouders voor een meer informeler en persoonlijker contact. Lokaal, bij je in de buurt. Met als doel om met andere pleegouders in verbinding te staan, bij te kletsen, ervaringen te delen, steun te zoeken en geven, met elkaar mee te denken, van elkaar te leren. De definitieve invulling is afhankelijk van de wens die jij als pleegouder hebt, dat zullen we bespreken in de eerste bijeenkomst.

Wil je deelnemen aan één van onze pleegoudercontact groepen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

  • Pleegoudercontact
  • Thema-avonden
  • 24-09-2019
  • 21-05-2019
Pleegoudercontact zijn bijeenkomsten van kleine groepen pleegouders voor een meer informeler en persoonlijker contact. Lokaal, bij je in de buurt. Met als doel om met andere pleegouders in verbinding te staan, bij te kletsen, ervaringen te delen, steun te zoeken en geven, met elkaar mee te denken, van elkaar te Read More
Het PPA organiseert met regelmaat een thema-avonden. Deze avonden zijn afwisselend, deskundigheidsbevorderend en interactief. De thema-avonden zijn exclusief toegankelijk voor pleegouders uit de Achterhoek.

Verderop op deze website vind je meer informatie over ons aanbod. Read More

Op de thema-avond van 24 september wordt het onderwerp 'vergoedingen en geldzaken' behandeld. In de wet staat geregeld dat pleegouders een pleegzorgvergoeding ontvangen, maar soms worden er extra kosten gemaakt. Moet je deze dan zelf dragen, of zijn er mogelijkheden om de pleegouders te ondersteunen?

De pleegvergoeding is bedoeld voor

Read More

Tijdens de thema-avond op 21 mei in Lichtenvoorde wordt een interactieve workshop gehouden middels het Vlaggensysteem waarmee seksueel gedrag adequaat beoordeeld kan worden, bespreekbaar kan worden gemaakt en ons leert gepast te reageren, waardoor grensoverschrijdend gedrag teruggedrongen en zelfs voorkomen kan worden.

Tijdens de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren

Read More