donderdag 11 augustus 2022

Ontmoeten

Pleegoudercafé

In het kader van de Week van de Pleegzorg organiseren wij weer eenmalig het Pleegoudercafé!
Ben jij pleegouder of wil je misschien pleegouder worden? Dan is het pleegoudercafé dé plek om andere pleegouders te ontmoeten!

4 november 2021 20.00 uur Doetinchem Stadscafé Simons
5 november 2021 13.00 uur Winterswijk Spoorstraat 25
8 november 2021 20.00 uur Vorden Het Wiemelink 40
9 november 2021 10.00 uur Ulft Schaftlokaal Dru

Aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee is gratis.


Thema-avonden
Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek is sinds 2014 bezig met het verbinden van pleegouders. Eén van de activiteiten is het organiseren van thema-avonden, deze zijn tot op heden afwisselend deskundigheidsbevorderend en interactief. De thema-avonden zijn exclusief voor pleegouders toegankelijk. Hierdoor waarborgen we het gevoel dat we allen gelijk zijn en dat onder elkaar alles gezegd mag worden.

Netwerkcontact
In september 2021 worden de eerste netwerkcontactgroepen in Doetinchem en Aalten opgestart. Deze netwerkcontactgroepen zijn kleine groepen pleegouders voor een meer informeler en persoonlijker contact.
Lokaal, bij je in de buurt, om met andere pleeggezinnen in verbinding te staan, bijkletsen, ervaringen delen, steun zoeken, met elkaar meedenken, van elkaar leren en misschien ook af en toe praktisch helpen. Dat geeft ruimte en nieuwe energie.

De pleegoudernetwerken bestaan uit maximaal 7 personen, die ongeveer 1x per 8 weken bij elkaar komen. De inhoud van de bijeenkomst is deels informeel en deels wat formeler. In elke bijeenkomst is er ruimte voor het delen van ervaringen. Tevens wordt er ruimte gereserveerd om je als pleegouders te bekwamen in een afwisselende vorm zoals een intervisiemethodiek, artikel/boekbespreking, etc.
De definitieve invulling is afhankelijk van de wens die jij als pleegouder hebt, dat zullen we bespreken in de eerste bijeenkomst.

Mailinglijst
Het is ook mogelijk een oproep te doen voor jezelf of je (pleeg)kind om in contact te komen met anderen. Wij zullen dit dan via onze maillijst verspreiden.


Gemeenten
De Achterhoekse gemeenten willen ook graag een steentje bijdragen in de contacten tussen pleegouders. Wil jij graag in contact komen met pleegouders uit jouw gemeente en heb je nog geen bericht gehad van de gemeente zelf, mag je ons dit via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laten weten.


Online
Pleegouder ben je niet alleen. In de besloten community van het platform van pleegzorg.nl kun je met elkaar in gesprek, verhalen delen en berichten sturen naar andere pleegouders. Met een account kun je toegang aanvragen tot de community.