vrijdag 26 februari 2021

Ontmoeten

Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek is sinds 2014 bezig met het verbinden van pleegouders. Eén van de activiteiten is het organiseren van thema-avonden, deze zijn tot op heden afwisselend deskundigheidsbevorderend en interactief. Het bestuur merkt dat de gesprekken aan het eind van de avond vaak nog lang niet zijn afgerond en is daarom op zoek gegaan naar een aanvullende activiteit. Dat is geworden: het pleegoudercafé!

Het pleegoudercafé wordt regelmatig in steeds een andere gemeente georganiseerd. Ter ondersteuning ligt het Grote Pleegzorggesprek Spel klaar. Hierin zijn diverse vragen opgenomen die het gesprek op gang kunnen brengen en houden.

Het pleegoudercafé is niet alleen toegankelijk voor alle pleegouders uit de Achterhoek, maar ook voor mensen die er over denken pleegouder te worden. Zo kunnen zij op ongedwongen wijze en van ervaringsdeskundigen horen wat het pleegouderschap écht inhoudt.

De toegang tot het pleegoudercafé is gratis, het eerste kopje koffie of thee is op kosten van het Platform Pleeggezinnen Achterhoek. Aanmelden is niet nodig.


De Achterhoekse gemeenten willen ook graag een steentje bijdragen in de contacten tussen pleegouders. Wil jij graag in contact komen met pleegouders uit jouw gemeente en heb je nog geen bericht gehad van de gemeente zelf, mag je ons dit via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


De Nederlandse Verening voor Pleeggezinnen organiseert in Corona-tijd regelmatig online-ontmoetingen voor pleegouders. Je kunt je hiervoor inschrijven via deze link.


Het is ook mogelijk een oproep te doen voor jezelf of je (pleeg)kind om in contact te komen met anderen. Wij zullen dit dan via onze maillijst verspreiden.