zondag 3 december 2023

Ontmoeten

Hieronder een opsomming van activiteiten die door het PPA georganiseerd worden voor pleeggezinnen in de Achterhoek.

Thema-avond
Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek is sinds 2014 bezig met het verbinden van pleegouders. Eén van de activiteiten is het organiseren van thema-avonden, deze zijn tot op heden afwisselend deskundigheidsbevorderend en interactief. De thema-avonden zijn exclusief voor pleegouders toegankelijk. Hierdoor waarborgen we het gevoel dat we allen gelijk zijn en dat onder elkaar alles gezegd mag worden.


Pleegoudercontactgroep
In september 2021 werden de eerste pleegoudercontactgroepen in Doetinchem en Aalten opgestart. Deze contactgroepen zijn kleine groepen pleegouders voor een meer informeler en persoonlijker contact. Lokaal, bij je in de buurt, om met andere pleegouders in verbinding te staan, bij te kletsen, ervaringen te delen, steun te zoeken en geven, met elkaar mee te denken, van elkaar te leren en misschien ook af en toe praktisch te kunnen helpen of ondersteunen. Dat geeft ruimte en nieuwe energie.

De pleegoudernetwerken bestaan uit een groep van maximaal 7 a 8 personen, die ongeveer eens per 8 weken bij elkaar komen. De inhoud van de bijeenkomst is deels informeel en deels wat formeler. In elke bijeenkomst is er ruimte voor het delen van ervaringen. Tevens wordt er ruimte gereserveerd om je als pleegouders te bekwamen in een afwisselende vorm zoals een intervisiemethodiek, artikel/boekbespreking, etc. De definitieve invulling is afhankelijk van de wens die jij als pleegouder hebt, dat zullen we bespreken in de eerste bijeenkomst.


Nieuwsbrief
Het PPA stuurt op regelmatige basis nieuwsbrieven naar alle leden. Hierin staat informatie over het PPA, over de activiteiten die we organiseren, de belangen die we behartigen en leuke andere weetjes uit pleegzorgland. Het is ook mogelijk een oproep te doen voor jezelf of je (pleeg)kind om in contact te komen met anderen. Wij zullen dit dan via onze maillijst verspreiden.
Wil je lid worden en ook onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zetten je op de lijst.


Achterhoekse gemeenten
De Achterhoekse gemeenten willen ook graag een steentje bijdragen in de contacten tussen pleegouders. Wil jij graag in contact komen met pleegouders uit jouw gemeente en heb je nog geen bericht gehad van de gemeente zelf? Dan mag je dit ons via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laten weten.