donderdag 2 februari 2023

Over het Platform Pleeggezinnen Achterhoek

Wie zijn wij?
Platform Pleeggezinnen Achterhoek (PPA) is een onafhankelijk platform voor pleeggezinnen in de Achterhoek van alle pleegzorgorganisaties. Het PPA is ontstaan uit de onrust voorafgaand aan de transitie van jeugdzorg van het rijk naar gemeenten per 1 januari 2015. Inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken belangenbehartiger.

Doelstelling
Het PPA heeft als doel pleegouders met elkaar in contact te brengen en de krachten te bundelen, zowel richting de overheid en instellingen als in privésituaties. Het PPA opereert in de acht Achterhoekse gemeenten. Het PPA heeft als doel pleegouders met elkaar in contact te brengen, pleegouders te ondersteunen en de belangen van pleegouders te behartigen bij gemeenten en pleegzorgorganisaties. Daarvoor schuiven we aan bij de gemeenten om te praten over pleegzorg-kwesties. We hebben contacten met de verschillende pleegzorgorganisaties. En we organiseren pleegoudercontact momenten en thema-avonden.

Werkwijze
Het PPA heeft een klein bestuur (er is een openstaande vacature). Mensen kunnen zich via e-mail aanmelden, zodat ze regelmatig op de hoogte gehouden worden via onder andere nieuwsbrieven. Het platform draait geheel op vrijwilligers. Alle communicatie naar buiten gaat met toestemming van het bestuur.

Leden
Pleegouders die op zoek zijn naar contact met andere pleegouders kunnen zich aanmelden via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Platform Pleeggezinnen Achterhoek is ook te vinden op Facebook en Instagram.