zondag 1 oktober 2023

Over het Platform Pleeggezinnen Achterhoek

Wie zijn wij?
Platform Pleeggezinnen Achterhoek (PPA) is een onafhankelijk platform voor pleeggezinnen in de Achterhoek van alle pleegzorgorganisaties. Het PPA is ontstaan uit de onrust voorafgaand aan de transitie van jeugdzorg van het rijk naar gemeenten per 1 januari 2015. Inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken belangenbehartiger.

Doelstelling
Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek heeft als doel pleegouders in de Achterhoek met elkaar in contact te brengen, ze te ondersteunen en hun belangen te behartigen bij gemeenten en pleegzorgorganisaties.

Werkwijze
Om onze doelstelling te bereiken schuiven we aan bij de acht Achterhoekse gemeenten om te praten over pleegzorgkwesties en hebben we contacten met pleegzorgorganisaties die werkzaam zijn in deze regio. Om pleegouders met elkaar te verbinden en hen te ondersteunen organiseren we onder andere pleegoudercontactmomenten en thema-avonden. We houden pleegouders en andere belangstellenden op de hoogte van onze bezigheden door middel van een nieuwsbrief die met enige regelmaat verzonden wordt naar onze leden.

Bestuur
Het PPA heeft een klein bestuur (er is een openstaande vacature). Het platform draait geheel op vrijwilligers. Alle communicatie naar buiten gaat met toestemming van het bestuur.

Leden
Pleegouders kunnen zich via e-mail aanmelden, zodat ze regelmatig op de hoogte gehouden worden via onder andere nieuwsbrieven. Ook pleegouders die op zoek zijn naar contact met andere pleegouders kunnen zich aanmelden. Hiervoor kan dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruikt worden.

Social Media
Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek is ook te vinden op Facebook en Instagram.