donderdag 2 februari 2023

7 november: Workshop ‘Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente!’

Uitnodiging (gemeente Oude IJsselstreek)
Ben jij benieuwd hoe je kunt bijdragen aan het verbeteren van de pleegzorg in jouw woonplaats? Wil je weten waar je moet zijn om te vertellen wat jij nodig hebt om goed voor je pleegkind te kunnen zorgen? Een veelgehoorde klacht over pleegzorg is namelijk dat er veel onnodig ‘gedoe’ is. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd, of de persoon waar je mee te maken krijgt, begrijpt niet waar je het over hebt of hoe het opgelost kan worden. Jij kunt daar iets aan doen door in gesprek te gaan met de beleidsmakers in jouw gemeente of met de juiste personen binnen je eigen pleegzorgorganisatie. Kom naar de workshop en wij helpen je op weg!

De pleegzorg verbeteren in jouw gemeente; dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Veel besluiten worden genomen door de gemeente en de pleegzorgorganisatie. Als jij de juiste personen weet te bereiken met de juiste boodschap, kun je een bijdrage leveren aan het oplossen van het ‘gedoe’. Niet alleen voor jezelf maar ook voor andere pleeggezinnen in je gemeente.

Wat gaan we doen?
In deze workshop leer je hoe een gemeente werkt en wat je kunt doen om vraagstukken die bij jou en andere pleegouders spelen op de juiste manier onder de aandacht te brengen. Hoe kun je je boodschap goed verpakken om duidelijk te maken waar jullie tegenaan lopen als pleegouders? In de workshop is ruimte voor vragen en eigen inbreng. Zo ben je aan het einde van de avond in staat om vragen en zorgen over pleegzorg goed te verwoorden en kun je de volgende dag aan de slag.

Waarom deze workshop?
Sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor pleegzorg. Zij bepalen hoe zij met jeugdhulp en in het bijzonder pleegzorg omgaan. Maar daarnaast spelen pleegzorgaanbieders ook een grote rol bij veranderingen. Het is daarom belangrijk om duidelijk te maken aan je eigen gemeente en pleegzorgaanbieder welke zaken ze in het beleid moet opnemen, zodat jij en andere pleegouders goed voor jullie pleegkinderen kunnen zorgen.

Aan het eind van de workshop staan we ook nog even stil bij de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2018 weer plaatsvinden: wat kun jij als pleegouder doen ter voorbereiding op die verkiezingen?

De workshop wordt verzorgd door de NVP in samenwerking met Lobby Lokaal.

7 november 2017
Van 19.30 – 22.30 uur (Inloop vanaf 19.15 uur)
4 aan het plein, Kerkplein 17, Varsseveld